Down-szindróma-világnap:

Szociális
84 támogató hozzájárulásával
3 830 RON összegyűlt
2 900 RON-ból
Projektleírás
Beszámolók
Galéria
Általános leírás
Az udvarhelyszéki Anyák Egyesülete fő célja, hogy összefogja, bátorítsa, segítse és szakemberek bevonásával tanítsa a közösségükbe tartozó édesanyákat és családjaikat. Az egyesület egy érzékenyítő és figyelemfelkeltő kampányt szervez 2023. március 21-én, a Down-szindróma világnapján „Ugyanolyan, mint te!” címmel, „mert minden család fontos”! A Down-szindróma az élettel általában összeegyeztethető, többszörös veleszületett rendellenesség, középsúlyos vagy enyhe értelmi fogyatékossággal jár.
A gyűjtés kezdetének időpontja: 2023. március 08.
Kihívások
Az egyesület március 21-én, a Down-szindróma világnapján szeretné megmutatni, hogy a Down-szindrómás gyermek és felnőtt is „Ugyanolyan, mint te!”, hogy mind ugyanolyanok vagyunk, még akkor is, ha mindannyian kicsit különbözünk. A projekt legnagyobb kihívása a társadalom elfogadásra való tanítása, hogy elismerjék a Down-szindrómások képességeit, amikben ők is jeleskednek, segítsék őket a fejlődésben, a Down-szindrómás gyereket nevelő családokat ne bélyegezzék meg, ne szánakozva tekintsenek rájuk.
Megoldások
A kampány szeretné növelni a megértést és felhívni a figyelmet a Down-szindrómával élők színességére, problémáira, a bennük rejlő lehetőségekre, a szép és nehéz, mégis mosollyal, kihívásokkal, csodákkal teli életükre, hogy méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet. A kampány keretén belül fotósorozat, videó, podcast készül a Down-szindrómás családokról „Egy pillanat az életünkből” címmel, iskolai közösségeket, vállalkozókat szólít meg és játékra hívja a közösséget.

Jelenleg nincsenek beszamolók.

Nincsenek galéria képek.