Lelki egészséget védő találkozások

Egyéb
10 támogató hozzájárulásával
520 RON összegyűlt
4 000 RON-ból
Projektleírás
Beszámolók
Galéria
Általános leírás
Napjainkban megnőtt a lelki természetű betegségek előfordulási aránya, valamint megsokasodtak a lelki élet zavaraiból adódó állapotok és nehéz helyzetek: pl. a függőség, az általános szorongás, a depresszió, az elkövetett öngyilkosságok, rákos és egyéb testi megbetegedések. Így veszélyeztetett helyzetbe kerül az egyén maga, a családja, gyerekei és a környezete. A problémák elsúlyosbodása ellen a megelőzés mindig a legjobb módszer, amikor még a problémák, konfliktusok és megbetegedések nem olyan súlyosak. Egyesületünk több mint 10 éve végez Székelyudvarhelyen és környékén mentálhigiénés tevékenységet, célunk a mentális egészség kultúrájának kiépítése, a lelki egészség fenntartása minél hosszabb távon.
A gyűjtés kezdetének időpontja
2024.02.01.
Kihívások
A fenti lelki megbetegedések közül sok minden megelőzhető lett volna, ha idejében kerülnek el az érintett személyek segítő szakemberhez, valamint már kezdetben felfigyeltek volna maguk vagy a környezetük a jelekre, már hallottak volna róla vagy valaki tudatosította volna számukra. Ezzel ellentétben, mire segítő szakemberhez kerülnek krónikussá válhat, amikor már nehezebb és lassúbb a gyógyulás, a családot és a társadalmat is megviseli.
Megoldások
Ennek megoldása érdekében célunk olyan lelki egészséget védő találkozások szervezése, ahol egy-egy előadás vagy műhelymunka keretén belül feldolgozásra kerülnének témák a mentálhigiéné területéről. Ezek segítenék a hallgatókat a tudatosításban, a hozzáállás megváltoztatásában, egy-egy döntés, változás meghozatalában. Elképzeléseink szerint minden hónapban meghívnánk egy mentálhigiénés szakembert, aki előadással egybekötött műhelymunkát tartana. A következő témákat szeretnénk közelebb hozni: függőség, trauma, serdülőkor és életszakaszaink kihívásai, öngondoskodás, szeretetnyelvek stb. Köszönjük, ha Ön is támogatja programunkat, hogy meg tudjuk hívni a megfelelő szakembereket akár más vidékről is és ki tudjuk bérelni a megfelelő helységet. Ön segít, azért, hogy mi is többeknek segíthessünk!

Jelenleg nincsenek beszamolók.